De Tijd, voor halve kennis van zaken

De Tijd verandert aanstaande zaterdag van kleur. In een poging om meer au serieux genomen te worden als zakenkrant neemt de krant de trade dress van The Financial Times over. Deze Engelse krant verschijnt al sinds mensenheugenis op zalmkleurig papier.

Mijns inziens zou een terugkeer naar “de Financieel-Economische Tijd” dit meer benadrukken (en kans op verwarring met, ik zeg zo maar iets, de Gazzetta dello Sport kleiner maken), maar daar gaat deze post niet over.

De herlancering gaat immers gepaard met een reclamecampagne die, hoe kan het ook anders, gebruik maakt van het sterkste merk van dit moment, Barack Obama.

Luister even mee:
[audio:20090105.mp3]

“Op vijf januari werd Barack Obama de eerste zwarte president van de Verenigde Staten.
(Quote overwinningsspeech Obama op 4 november 2008): “Change has come to America.

Op negen mei verschijnt de Tijd voor het eerst op zalmkleurig papier, of hoe een simpele kleurwijziging meteen meer inhoud met zich meebrengt. De vernieuwde De Tijd, vanaf nu zaterdag meer dan ooit onmiskenbaar zakelijk. Tel mee, De Tijd.”

Op vijf januari? Ik hoop dat de redacteurs van de Tijd iets preciezer zijn dan de copywriters, want voor zover ik me herinner vond de inhuldiging van B.O. plaats op 20 januari jongstleden. Zelfs met een beetje goede wil (het blijft per slot van rekening een geklooi met al die tijdzones) is 15 dagen ernaast wel wat veel, vooral als je weet dat de datum van de inhuldiging van een nieuwe president redelijk constant is.

Maar toch, zo’n vernieuwde krant kan me altijd bekoren. Zaterdag eens checken.

Update: Blijkbaar is hun spreekwoordelijke frank gevallen, want deze ochtend was er een geüpdatete versie te horen, deze keer met de juiste datum.


Posted

in

,

by

Tags:

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *